Hindistan Cevizi Yağının Faydaları Nelerdir?

0
1197
Hindistan Cevizi Yağı
Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları Nelerdir?

Hindistan Yağının Faydaları Nelerdir?

Geçmişten günümüze kadar ulaşan güzellik iksirlerinden biri olan hindistan cevizi yağı, özellikle cilt bakımı üzerinde oldukça etkilidir. Genelde güzellik için kullanılan bu yağ, sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Hindistan cevizi yağı, bitkinin tohumlarından çıkarılarak özel bir şekilde elde edilen son derece faydalı bir yağdır. Bitkinin tohumlarının ezilmesiyle ortaya çıkan sarı renkli sıvıya Hindistan cevizi yağı adı verilmiştir. En önemli faydası, içerisinde doymamış yağlar barındırmasıdır. Ayrıca içeriğinde antioksidanlar da bulunması bu yağı faydalı yapmaktadır. Güzellik ve kozmetik amaçlı kullanılan yağ, kişisel bakım konusunda kendisine özen gösteren insanların bir numaralı tercihidir.

Hindistan Yağının Cilde Etkileri Nelerdir?

Cilt sağlığında yaygın bir şekilde kullanılmakta olan Hindistan yağı içeriğinde antioksidanlar, antiseptik özellikler ve antienflamatuvar barındırmaktadır. Cilt alerjilerine ve mantar hastalıklarına iyi gelmektedir. Mantar hastalığı olan ringworm karşısında oldukça etkilidir. Bunların dışında saça da faydası bulunmaktadır. Kuru cilt, akne ve güneş yanıkları için yararlı olan Hindistan yağının kronik cilt kaşıntılarına, sivilcelere, enfeksiyonlara ve diğer cilt sorunlarına karşı iyi geldiği söylenmektedir.

Cildi derinlemesine nemlendiren Hindistan yağı, cilt bakımı konusunda kuru ciltlerin en büyük yardımcısıdır. Cilt üzerine derinlemesine nüfuz eden bu yağ, pul pul şekilde olan deriyi tedavi etmektedir. Yüksek yağ asidi içerdiğinden, sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmanıza yardımcı olmaktadır. Cildin kurumasına sebep olan dermatit deri hastalığının da tedavisinde etkili bir yağdır. Hindistan yağının kolajen üretimini teşvik etme ve yaşlanmayı geciktirici etkisi vardır.

Doğal bir yumuşatıcı olan Hindistan yağı; ciltteki ince kırışıklıkları, göz kenarlarındaki ince çizgileri ve kaz ayaklarını azaltmaktadır. Gebelik çatlaklarına da iyi gelen bu yağ, cildi güçlendirmekte ve cilt dokusunu geliştirebilmektedir. Çatlaklara uygulandığında çatlaklar solgunlaşmaktadır.

Hindistan Cevizi Yağı Nerelerde Kullanılır?

Hindistan cevizi yağı kişisel bakım ürünü olarak; cilde, saça, kaşa ve kirpiklere uygulanabilmektedir. Ciltteki kuruluğun giderilmesinde oldukça etkili olan bu yağ, saç kırılmalarının tedavisine de yardımcı olmaktadır. Saçları yumuşatan yağ, folikülleri uyarıcı ve besleyici özelliğiyle kaş ve kirpik dolgunlaştırmak için de kullanılmaktadır. Kırışıklıklarınızı azaltmak isterseniz de Hindistan yağını tercih edebilirsiniz.