Ana1
ErkekSaç Ekimi

Greft Saç Ekimi Nedir?

Greft Saç Ekimi Nedir?

Saç Ekimi Nedir?

Saç dökülmesi ve kellik sorunu yaşayan kişiler için geliştirilen saç ekimi yöntemi, son dönemlerde en çok ilgi gören yöntemlerden biridir. Saç ekimi yönteminde kişinin kendi saç kökleri alınarak saç dökülmesi yaşanan alana eklenir.

Saç ekimi, lokal anestezi altında yapılır. Bu nedenle hastanın ağrı çekmesi engellenir. İşlem hem kadın hem de erkeklere uygulanabilmektedir. Saç ekimi işleminde herhangi bir iz kalmaz. Buna bağlı olarak da çoğu insan bu yöntemi tercih etmektedir.

Saç ekimi öncesinde hasta genel bir testten geçirilir. Bu test sonucunda kişinin saç dökülme oranı ve ne kadar saç kökü ile bir ekim yapılacağı belirlenir. Saç ekimi yaptıracak olan kişiler greft nedir bilmemektedir. Aslında saç ekiminin temelinde greft yer almaktadır.

Greft
Greft

Greft Nedir?

Saç ekimi işlemi yaptıracak olan kişinin en önemli sorularından biri ne kadar saç ekiminin yapılacağı sorusudur. Yapılan araştırmalardan sonra saç ekiminde aslında greft ekildiği görülür. Greft saç ekiminde temel alınan ve ekim yapılan yapının adıdır.

Saç telleri greft içerisinde 1, 2, 3 ve en fazla tane bulunmaktadır. Her saç telinde bir saç kökü bulunmaktadır. Bir saç kökü 1 tane saç teli üretmektedir. Ekim sonrasında kaç tane saçın çıkacağı, ekilen saç köküne bağlıdır.

Greft içerisinde saç kökleri ile bir miktar deri yer alır. Saç köklerinin sayısı ile içerdiği deri miktarına göre greft çeşitleri de değişmektedir. Saç ekimi esnasında alınan greftler, kişinin kendisinden alınmaktadır. Başkalarından alınarak ekilen greftler, yaşamaz ve saçların çıkmasını sağlamaz.

Saç ekimi işleminde FUT yöntemi kullanılır ise, greftlerin içerisinde üçlü ya da dörtlü saç kökleri bulunmaktadır. Deri dokusu oranı da daha fazladır. Bu yöntemde daha fazla greft alındığı için ve greftlerde de saç derisi yer aldığı için küçük bir iz kalmaktadır.

FUE saç ekimi yönteminde ise tekli ve ikili saç kökleri ile çok az deri içeren greftler alınmaktadır. Bu işlemde alınan greftler ile açılan delikler çok küçük olduğu için ve herhangi bir kesi ya da dikiş işlemi olmadığı için iz kalma ihtimali de yoktur.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu