Ana1
Hamilelik Gebelik

Gebelikte Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Gebelikte beslenme nasıl olmalıdır? Öncelikle gebe kalmak için gerekli kriterleri oluşturmuş olmak gerektiği asla unutulmamalıdır. Bunun için düzenli adet görme ve doğurganlık özelliğine sahip olunmalıdır. Hamile kalmak için gerekli altyapıyı oluşturmadan önce de belirli bir beslenme alışkanlığı edinilmiş olunmalıdır.

Çünkü gebelik başlangıcı için sağlıklı bir anne adayının düzenli beslenen ve aşırı kilo sahibi olmayan kişiler olması gerektiği unutulmamalıdır. Rahimde fazla yağlanma yumurtalıkların olumsuz etkilenmesine neden olacağından hamile kalma sürecini tehlikeye sokacaktır. Bunun için hamile kalmak isteyenlerin bu gibi durumları göz ardı etmemesi gerekir.

Hamilelikte Diyet Yapılır mı?

Hamile kalan bayanların en çok sıkıntı çektikleri konu aşırı kilo alma korkusu olmaktadır. Bunun için uzmanların tavsiyesi kesinlikle dengeli beslenme ve egzersizdir. Dengeli beslenme alışkanlığını elde eden hamile bir bayan zaten aşırı kilo almayacağı için diyet yapmasına gerek kalmayacaktır. Fakat gebelikte beslenme alışkanlığını değiştiren ve bebeğin daha fazla besin almasını hedefleyerek aşırı besin tüketimine başlayan bayanlarda kilo alma dengesizliği ortaya çıkacaktır.

Hamile bir bayanın diyet yapması kesinlikle tavsiye edilmeyen bir girişim olmaktadır. Bunun yerine gıdalardan her birinden dengeli bir şekilde tüketimi olacaktır. Çünkü diyet uygulamalarının asıl amacı vücut metabolizmasına tek tür besin maddesi uygulayarak yağ ve enerji kaynağını vücuttaki mevcut yağlardan sağlaması hedeflenmektedir. Bu gibi durumlarda bebeğin ihtiyacı olan gıdalar alınmayacağı için hamilelikte beslenme düzeninin dışına çıkılmış olacaktır.

Gebelikte Beslenme
Gebelikte Beslenme

Hamilelikte Hangi Tür Besinler Alınmalı?

-Hamile kalmış kişilerin beslenme alışkanlıklarını düzenlerken ilk hedef bebeğin gelişimi için gerekli olan gıdalar olmalıdır. Buda annenin kendi vücut metabolizmasında sindirimini en iyi şekilde yapabileceği gıdalardan seçilmelidir.

-Anne enerji, kaynağı olarak protein kaynaklı besinleri bol miktarda tüketmelidir. Bu beslenme alışkanlığının hemen ardından kesinlikle fazla ağır olmayan ve ani hareketler içermeyen egzersiz alışkanlığını benimsemelidir.

-Sigara, alkol ve diğer maddeler içeren ve sindirim ve dolaşım sistemini olumsuz etkileyen alışkanlıklardan kesinlikle uzak durulmalıdır.

-Tuz fazla tüketilmemeli bunun yerine süt ve süt ürünlerinden bol miktarda tüketilerek kalsiyum
oranı dengede tutulmalıdır.

-Yapay şekerler yerine meyvelerden bol miktarda tüketilerek vücudun şeker dengesi doğal olarak sağlanmalıdır.

-Bol miktarda su tüketilerek kanın oksijen oranı dengelenirken sindirim sistemine yardımcı olunmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu