Doğal Antibiyotik
Tüm dünya için ‘öldürücü bir tehdit’ olan gereksiz antibiyotik kullanımında Türkiye Avrupa birincisi! En basit hastalıklarda bile hemen antibiyotiğe bel bağlanabiliyor. Oysa bilimsel çalışmalar gereksiz antibiyotik kullanımı durumunda vücudun mikroplarla savaşma yeteneğinin azalmaya başladığını, bağışıklık sisteminin zayıfladığını, birçok ciddi hastalığa yol açabildiğini hatta vücutta bakterilerin antibiyotiğe karşı direnç kazanması sonucu ölümcül tabloya bile neden olabildiğini ortaya koyuyor.
Nezle ve grip gibi hastalıkların yoğun olarak görüldüğü bugünlerde en iyisi hasta olmadan önlem almak ve bunun için de doğanın şifalı besinlerine soframızda yer vererek bağışıklık sistemini güçlendirmek!
Şimdi Gelelim o müthiş Doğal 20 Antibiyotik Ürünlere
1. Sarımsak
Sarımsak doğal bir antibiyotiktir hem de antifungal ve antiviral ajandır. Buna ek olarak, sarımsak genel sağlık için yararlı olan vitamin, besin ve mineraller içerir.
- Günlük aç karnına 2-3 adet çiğ yada pişmiş sarımsak yiyebilirsiniz.
- Hastalıklara ve çeşitli patojenlere karşı korunmak için doktorunuza danıştıktan sonra sarımsak takviyesi alabilirsiniz.
2. Bal
Bal doğal antibiyotiklerin başında gelir. Ayrıca, antimikrobiyal, anti-enflamatuar ve antiseptik özellikler içerir.
- Balı ve tarçını eşit miktarlarda katıştırıp günde bir defa yemek bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Ayrıca çayınıza ve evde hazırlayacağınız meyve sularının içine karıştırıp içebilirsiniz
3. Mercan Köşkü Yağı
Yabani mercanköşkü yağı (Origanum vulgare) farklı mikroorganizma türleriyle savaşmaya yardımcı olan yüksek antibiyotik güce sahiptir. Güçlü baharatlı bir kokuya sahip bu yağ türü kırmızı veya koyu sarı renktedir.
Nasıl kullanılabilir?
- Ayak parmakları veya tırnaklarda mantar: Küvetin içini sıcak su ile doldurup birkaç çay kaşığı mercanköşkü yağı ekleyin ve ayaklarınızı 10 dakika boyunca küvetin içinde dinlendirin. Diğer bir seçenek ise bir çay kaşığı zeytinyağının içine bu yağdan bir damla karıştırmak ve doğrudan ayak parmaklarına ve tırnaklara uygulamaktır.
- Parazit ve enfeksiyonlar: Bir çay kaşığı zeytinyağı ile bir damla mercanköşk yağını karıştırıp dilin altına koyun. Bir dakika boyunca bekleyip ağzınızı iyice çalkalayın. Bunu günde 4 defa tekrarlayın.
- Sinüzit: Bir kabın içine sıcak su ile birkaç damla mercanköşkü yağı koyup buharı içinize çekin.
4. Kırmızı Biber
Acı tatlı bu çeşni iyileştirici antibiyotik gücü sebebiyle eski zamanlardan beri kullanılmaktadır. Günümüzde, tıp alanında yapılan araştırmalar artık doğal antibiyotik olarak kullanımını geçerli kılmıştır.
Nasıl kullanılabilir?
- Kırmızı biber kadınlarda sık görülen bir enfeksiyon olan vulvovajinit tedavisinde kullanılmaktadır. Çeşitli çalışmalar bu baharatın bu problem üzerinde önemli bir antifungal ve antibiyotik etki gösterdiğini tespit etmiştir. Kullanmak için, zeytinyağı gibi bir esans yağının içinde seyreltin. Tabii ki, acı tadı sebebiyle ciltle ilk temasta yanma hissine yol açabilir.
5. Kefir
Kefir, hele de mikropların kol gezdiği bugünlerde vücut direncini artırmada birebir. Son yıllarda yapılan tüm çalışmalar, düzenli tüketildiğinde kefirin üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu olduğunu ortaya koyuyor. Kefir, gribal enfeksiyonlara karşı korurken, bağırsakta kanser oluşturan etkenleri engelliyor, probiyotik özelliği sayesinde sindirim sistemine yararlı oluyor. Ayrıca sinirsel rahatsızlıklara, iştahsızlık ve uykusuzluğa karşı da fayda sağlıyor. Ülser yüksek tansiyon , bronşit ve astım hastalarının tedavisinde de kullanılan kefir hem çocukların hem yetişkinlerin mutlaka tüketmesi gereken bir besin.
6. Kekik Yağı
Kekik yağı, ilaca dirençli olan bakterilere karşı etkili olan doğal bir antibiyotiktir.Kekik yağı vücuttaki enfeksiyonu azaltmaya yardımcı olur.
Aynı zamanda antioksidan, antiseptik, antiviral, antifungal, anti-inflamatuar, parazit öldürücü ve ağrı giderici özellikleri vardır.
- Ayak veya tırnak enfeksiyonlarının tedavisi için, ılık su dolu bir küvete birkaç çay kaşığı kekik yağı katın ve bir hafta boyunca ayaklarınız bu suda dinlendirin.
- Sinüs ve diğer üst solunum yolu enfeksiyonları için, bir tencere kaynar suya bir kaç damla kekik yağı katın ve bunun buharını soluyun.
7. Zerdeçal
Zerdeçal genelde iltihap sökücü, antiseptik, antibiyotik ve analjezik özelliklerisayesinde geleneksel tıpta sıklıkla kullanılan bir baharattır.
Nasıl kullanılabilir?
- Antibiyotik olarak, zerdeçal gastroduodenal ülser ve diğer enfeksiyonlarda sıklıkla görülen Helikobakter pilori bakterisini önlemede ve bakteriyle savaşmada kullanılır.
8. Zeytin Yaprağı Özü
Zeytin yaprağının bakteri ve mantarlara karşı antimikrobiyal özellikleri vardır.
- Evde kullanmak için zeytin yaprağı ekstresi yapabilirsiniz. Kapaklı bir cam kavanoz içine bir avuç ince kıyılmış taze zeytin yaprağı koyun. Yaprakların üzerine çıkana kadar su ekledikten sonra kapağını kapatıp karanlık bir yere koyun. 5 hafta sonra ev yapımı zeytin yaprağı özünüz hazır hale gelecektir.
- Başka bir seçenek olarak, doktorunuza danıştıktan sonra günde 500 mg zeytin yaprağı özü takviyesi alabilirsiniz.
9. Ekinezya
Ekinezya, yaraların ve bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılan doğal bir antibiyotik tir. Aynı zamanda vücudun savunma sistemini güçlendirir.
- Egzema ve sedef hastalığının tedavisi için ekinezya merhemini kullanabilirisiniz. Aynı zamanda açık yaraların ve bakterilerin neden olduğu cilt problemlerinin tedavisinde de kullanabilirsiniz.
- Bakteriyel enfeksiyonları önlemek için günde 2 bardak ekinezya çayı içebilirsiniz.
Not: Bu bitkiyi bir haftadan fazla kullanmayınız. Otoimmün hastaları için uygun olmayabilir.
10. Zencefil
Zencefil bakterilerin neden olduğu pek çok sağlık sorunlarının tedavisine yardımcı olur. Ayrıca, solunum yolu ve periodontal enfeksiyonlarını öldüren antibakteriyel etkiye sahiptir.
- Zencefil çayı bakteriyel enfeksiyonlara karşı büyük bir koruyucu önlemdir. Çay yapmak için, taze zencefili rendeleyin ve 10 dakika boyunca kaynatın. Soğuduktan sonra tatlandırmak için bal veya limon suyu katarak içebilirsiniz.
11. Altın Mühür
Altın mühür iç bakteriyel enfeksiyonlarla savaşan doğal bir antibiyotiktir.
- Bir fincan sıcak suya bir çay kaşığı altın mühür katın ve sıcakken için.
- Harici kullanım için, 1 çay kaşığı altın mühür tozuna birkaç adet e vitamini içeren kapsül yağlardan katın ve etkilenen bölge üzerine sürün. Yöntemi günde 3 defa tekrarlayabilirsiniz.
Not: Bu bitkiyi birkaç haftadan fazla kullanmayın.
12. Greyfurt çekirdeği ekstresi
Greyfurt çekirdeği ekstresi (GSE) doğal bir antiseptik olarak çalışır.
- Cilt enfeksiyonları için, 1 çorba kaşığı suya birkaç damla GSE katın ve etkilenen alan üzerine sürün.
- GSE’yi yüz ve ellerinizi nemlendirmek, cildinizi temizlemek ve sivilcelerden kurtulmak içinde kullanabilirsiniz.
13. Hint Leylağı
Neem olarak da bilinen Hint leylağı başka bir doğal antibiyotiktir. Neem sivilceye neden olan bakterilerle mücadele eder. Antibiyotik ilaçların aksine, neem zamanla bakteri direncine neden olmadan bakterilerle savaşır.
- Cilt enfeksiyonlarını önlemek için, hint leylağı içeren cilt bakım ürünlerini kullanın.
- Vücutta biriken toksinlerden ve parazitik organizmalardan kurtulmak için neem tabletlerini kullanabilirsiniz. Doğru doz için doktorunuza danışın.
14. Ispanak
Bağışıklık sisteminin süper besinlerinden biri olan ıspanakta A,B,C ve E vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, quarcetin hepsi bir arada bulunuyor. Enfeksiyonları önleyip, bağışıklığı güçlendiren ıspanağın içinde bol miktarda bulunan C vitamini ve folik asit sadece vücudu korumakla kalmıyor, aynı zamanda enfeksiyonlarla savaşıyor. Kalp dostu olan ıspanak beyin yaşlanmasını geciktirici etkiye de sahip. Sağlık vadeden ve tam da mevsimi olan doğanın bu mucizevi besinini bol bol tüketin.
15. Turp
“Turp gibi olmak” deyiminin boşuna söylenmediği aşikar. Zira içerisindeki zengin C vitamini, folik asit, fosfor ve yüksek diyet lifi sayesinde tam bir sağlık kaynağı. Çok güçlü bir antioksidan olan turp, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde birebir. Yüksek lifi sayesinde sindirim ve boşaltım sistemini destekliyor, öksürüğe iyi geliyor. Örneğin kış aylarında tezgahlarda rahatça bulacağınız kara turpu güzelce yıkayıp üst kısmından kesip içerisini oyun. (İçinden çıkan parçaları atmayıp salatada kullanın. Oyduğunuz kısmına bal koyun) Bir su bardağının üzerine oturtun. Turpa alttan çok minik bir çizik atın ki, içerisine koyduğunuz bal turp suyu ile özdeşleşip bardağa akabilsin. Bir gece bekletip sabah- akşam içerek 2 yaş üzeri çocuklarda ve yetişkinlerde fayda sağlayabilirsiniz. Turpun en az kendisi kadar faydalı olan yapraklarını da salatalarınızda değerlendirebilirsiniz.
16. Brokoli
Brokoli, içerdiği sulforan maddesi sayesinde antioksidan aktivite göstererek bağışıklığı destekler. C vitamini ve E vitaminini bir arada içerdiği için bağışıklık sistemini uyarır. ABD’de yapılan araştırmada, çoğunlukla sigaranın sebep olduğu ve her yıl tüm dünyada 100 binlerce insanın ölümüne yol açan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı’nın (KOAH) hasarının engellenmesinde, brokolide bulunan bu “sülforapan” maddesinin etkili olduğu ortaya çıktı.
17. Kivi
Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklığı güçlendiren kivi tam bir C vitamini deposu. Öyle ki portakaldan daha fazla C vitamini içeren bir adet kivide günlük alınması gereken C vitamini ihtiyacından daha fazlası var. İçindeki pektin sayesinde vücudu toksinlerden arındırırken DNA’yı koruyor. Kan şekeri kontrolü için yararlı olan kivi, içeriğindeki lif sayesinde sindirimi kolaylaştırıyor, kolesterolü dengeliyor. İngiltere’de yapılan araştırmalar küçük çocuklarda öksürme, hapşırma, nefes darlığı gibi bazı hastalıklarda kivinin olumlu etki yaptığını ortaya koyuyor.
18. Pırasa
Sağlığa faydaları çok yüksek olan pırasa tam bir kalp dostu besin. İçerdiği flavonoid ve kamferol sayesinde kan damarlarında meydana gelen hasarları gidermeye yardımcı oluyor. Sülfürlü bileşikler sayesinde de özellikle kolon kanseri başta olmak üzere birçok kanser türüne karşı koruyucu etkisi bulunuyor. Ancak çok yüksek miktarda tüketildiğinde kalsiyumun vücutta kullanılmasını olumsuz etkileyebilir. Gaz yapan bir sebze olduğu için sindirim sistemi sorunları yaşayanların çok iyi pişirerek ve az miktarda tüketmesinde fayda var. Pırasayı sevmeyenler patates ile birlikte pişirerek püre haline getirilip çorbalarda tüketebilecekleri gibi, salatalara da soğan yerine doğrayabilir. Omlet ve menemene ilave ederek de kahvaltılarınızı daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.
19. Nar
Özellikle kış aylarında artan gribal enfeksiyonlara karşı koruyan nar kalp ve damar dostu bir meyve. 1 nar günlük almamız gereken C vitamini ihtiyacımızın yarısını karşılamaktadır. İçerdiği polifenoller ve antosiyaninler sayesinde damar tıkanıklığını azaltıcı ve tansiyon düşürücü özellik göstermektedir. Kansere karşı koruyucu etkisi olan nar, fiziksel aktivite sonrası vücudun yorulmasını da geciktiriyor. Ancak bir avuç nar bir porsiyon meyveye denk geldiği için nar suyu tüketmek tansiyonu fazlaca düşürebilir ve gereksiz şeker alımına neden olabilir. O nedenle günde bir porsiyonu geçmeyecek ölçüde tüketilmesi gerekiyor.
20. Soğan
Binlerce yıldır birçok tıbbi amaçla kullanılagelen mucizevi besin soğan bakteri, mantar ve virüsleri yok etme kapasitesi Özellikle çiğ tüketildiğinde içeriğindeki sülfürlü bileşikler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren, kansere karşı koruyan soğan hücre onarımını kolaylaştırıyor ayrıca helikobakter pilori gibi bazı bakterilerin çoğalmasını önlüyor. Ayrıca soğan hücre hasarına karşı koruyan ve bağışıklığı kuvvetlendiren çok güçlü bir antioksidan.